wij nemen de tijd voor je

Vraag een vooronderzoek aan

Een uitgebreid oogheelkundig vooronderzoek is de eerste stap om je oogsituatie in kaart te brengen. We nemen voor dit vooronderzoek anderhalf uur de tijd, waarbij je zowel de optometrist als aansluitend de oogarts ziet. We krijgen hiermee een compleet beeld van niet alleen de conditie van je ogen, maar ook van jouw persoonlijke wensen. Ook vragen we naar je dagelijkse bezigheden waar het belang van je ogen groot zijn. Na verschillende oogmetingen en een persoonlijk gesprek, deelt de oogarts de resultaten en geeft jou een advies op maat.

Weten wat wij voor je ogen kunnen betekenen?

Wat onderzoeken wij:

Een optometrist onderzoekt:
Persoonlijk advies op maat door de oogarts op basis van:

Ons behandeltraject

De stappen van een behandeling

1. Een afspraak inplannen

Wij zorgen ervoor dat je bij de juiste specialist komt. Wil je een afspraak maken? Bel dan 030 274 09 92 of vul het contactformulier in. De laserconsulent inventariseert je wensen en plant vervolgens de afspraak in.

2. Adviesgesprek met arts

Een eerlijk advies over het resultaat en de risico’s. Na een uitgebreid vooronderzoek door de optometrist en oogarts kies je samen met de oogarts de meest geschikte behandeltechniek die past bij jouw wensen en conditie van je ogen.

de-behandeling-ooglaseren

3. De behandeling

We werken veilig, deskundig en met aandacht. Op die manier voeren we de behandeling uit die we samen hebben gekozen. Omdat je ogen verdoofd worden met oogdruppels, wordt de behandeling meestal niet als pijnlijk ervaren. Afhankelijk van de soort behandeling kan het herstel een paar dagen nodig hebben.

4. Nazorg

Ook ná de behandeling blijven we goed voor je zorgen en houden we je herstel nauwlettend in de gaten. De dag na de behandeling kom je voor een eerste controle bij de oogarts of optometrist. We bespreken je ervaringen en nemen nogmaals de druppelinstructie met je door. Samen met de laserconsulent plan je de vervolgafspraken. Deze kunnen van persoon tot persoon verschillen in aantal en termijnen. Dat is mede afhankelijk van de toegepaste behandeltechniek.

FAQ

Veelgestelde vragen

Het vooronderzoek kost €130,-. Dit bedrag brengen we niet in rekening als je tot een behandeling overgaat.

Om je ogen zo nauwkeurig mogelijk te kunnen beoordelen, vragen we je geen contactlenzen te dragen voor je onderzoek. Deze vervormen het hoornvlies enigszins en beïnvloeden daarmee je oogsterkte.

  • Zachte contactlenzen: minimaal 2 weken voor het vooronderzoek niet meer dragen
  • Harde contactlenzen: minimaal 4 weken voor het vooronderzoek niet meer dragen
  • Nachtlenzen: minimaal 3 maanden voor het vooronderzoek niet meer dragen


Harde lenzen kun je eventueel de eerste 2 weken vervangen door zachte lenzen. Op die manier hoef je slechts 2 weken zonder lenzen te doen. Brengt dit praktische bezwaren met zich mee? Neem dan alstublieft contact op met onze optometristen. Samen met jou zoeken ze graag een passende oplossing.

Tijdens het vooronderzoek krijg je pupilverwijdende druppels. Je ogen zijn daarna enkele uren gevoeliger voor licht. Ook zorgen deze tijdelijk voor een wazig beeld. Het is daarom noodzakelijk iemand mee te nemen die je naar huis begeleidt.