Onze cliënten geven ons een:

8,9 beoordeling zorgkaartnederland

Voorjaarsactie! t/m 31 mei GRATIS uitgebreid onderzoek (T.W.V. €130)!

Voorzetlenzen

Helder zien met kunstlenzen!

Wat is een voorzetlens?

Bij een voorzetlens plaatsen we een kunststoflens in je oog, die voor je eigen ooglens komt. Deze ultradunne lens implanteren we in het oog met behoud van jouw eigen lens. Daardoor bewaart je oog het natuurlijke vermogen om op verschillende afstanden scherp te stellen. Deze kunststoflens corrigeert alle zichtafwijkingen. Ook is deze behandeling omkeerbaar: de lens kan altijd weer uit het oog worden verwijderd.

Voorzetlenzen

Wij bieden de volgende type voorzetlenzen aan. Tijdens het vooronderzoek bepalen we welke het beste bij jou past.

Naarmate we ouder worden, kunnen onze ooglenzen dichtbij steeds minder goed scherpstellen. Daardoor neemt de behoefte aan een leesbril toe vanaf de leeftijd van een jaar of veertig. Een ArtiLens® of Visian ICL® brengt daarin geen verandering en biedt geen leesbrilcorrectie. Er bestaat geen multifocale variant.

Ons behandeltraject

De stappen van een behandeling

1. Een afspraak inplannen

Wij zorgen ervoor dat je bij de juiste specialist komt. Wil je een afspraak maken? Bel dan 088 – 778 5208 of vul het contactformulier in. De laserconsulent inventariseert je wensen en plant vervolgens de afspraak in.

2. Adviesgesprek met arts

Een eerlijk advies over het resultaat en de risico’s. Na een uitgebreid vooronderzoek door de optometrist en oogarts kies je samen met de oogarts de meest geschikte behandeltechniek die past bij jouw wensen en conditie van je ogen.

3. De behandeling

We werken veilig, deskundig en met aandacht. Op die manier voeren we de behandeling uit die we samen hebben gekozen. Omdat je ogen verdoofd worden met oogdruppels, wordt de behandeling meestal niet als pijnlijk ervaren. Afhankelijk van de soort behandeling kan het herstel een paar dagen nodig hebben.

4. Nazorg

Ook ná de behandeling blijven we goed voor je zorgen en houden we je herstel nauwlettend in de gaten. De dag na de behandeling kom je voor een eerste controle bij de oogarts of optometrist. We bespreken je ervaringen en nemen nogmaals de druppelinstructie met je door. Samen met de laserconsulent plan je de vervolgafspraken. Deze kunnen van persoon tot persoon verschillen in aantal en termijnen. Dat is mede afhankelijk van de toegepaste behandeltechniek.

Onze cliënten aan het woord

Benieuwd naar de ervaring van anderen? Je weet pas echt hoe het is als je een behandeling zelf hebt ondergaan.
Daarom vertellen onze cliënten eerlijk over hun ervaring bij ons.
Mevr. Engelsman: “Ik had het vermoeden dat ik staar had omdat ik steeds minder goed zag. Ik had in toenemende mate last van verblinding, vooral als ik tegen het licht in keek…”
5/5

Mevrouw Engelsman

“Ik had een redelijk grote oogafwijking, waarvan een belangrijk deel cilindrisch was. Ik droeg lenzen maar had vaak last van droge ogen.
5/5

Mevrouw Dijkstra

“Na de lensimplantatie had ik meteen weer bijna 100% zicht. Dat je weer kunt zien geeft zoveel vrijheid terug.”
5/5

Mevrouw Hoogendoorn

“Alle klachten die ik had door mijn contactlenzen, zijn nu verdwenen.”
5/5

Mevrouw B.

“Voor mij is het niet alleen het gemak van geen lenzen meer hoeven dragen, ook mijn zicht is verbeterd.” 
5/5

De heer Wolfs

Ik ben er nog elke dag blij mee. Al na een paar dagen kon ik weer zien, zonder hulpmiddelen.
5/5

L.H.

Wil je meer informatie over voorzetlenzen?

Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek of neem contact met ons op.

FAQ

Veelgestelde vragen.

Vind antwoord op de meest gestelde vragen over voorzetlenzen.

Een ArtiLens® of Visian ICL® biedt geen leesbrilcorrectie. Naarmate we ouder worden, kunnen onze ooglenzen dichtbij steeds minder goed scherpstellen. Daardoor neemt de behoefte aan een leesbril toe vanaf de leeftijd van een jaar of veertig. Een ArtiLens® of Visian ICL® brengt daarin geen verandering. Er bestaat geen multifocale variant.

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je lensimplantatie, vragen we je onderstaande instructies zorgvuldig op te volgen:

  • Medicijnen mag je blijven gebruiken.
  • Laat vanaf twee dagen voor de operatie je contactlens uit. Dit geldt voor het oog dat geopereerd gaat worden.
  • Make-up mag je de dag voor de operatie niet meer dragen.
  • Reinig de dag van de operatie je gezicht grondig en gebruik geen crème of andere verzorgingsproducten op je gezicht.
  • De dag van de operatie mag je eten en drinken zoals je gewend bent. Je hoeft niet nuchter te zijn, maar koffie raden we af.
  • We raden je af na de operatie zelf auto te rijden, te fietsen of met het openbaar vervoer te reizen. Zorg er daarom voor dat iemand je naar de kliniek brengt en weer ophaalt.

Meestal kan je de dag na de operatie je gebruikelijke activiteiten weer oppakken. De eerste paar weken raden we (water)sporten af. Luister daarbij altijd goed naar je eigen gevoel. Jij weet als beste wanneer je weer tot je gebruikelijke activiteiten in staat bent. Dit geldt ook voor autorijden. Heb je werkzaamheden waarbij veel stof vrijkomt? Of werk je in sterk verontreinigde lucht? Dan adviseren we je dit nadrukkelijk met ons te bespreken. De buitentemperatuur heeft geen invloed op het resultaat van de behandeling.

Brilvervangende chirurgie is mogelijk voor vrijwel iedereen die nu een bril of contactlenzen draagt vanwege bijziendheid, verziendheid of een cilinderafwijking. Van belang is dat je brilsterkte tenminste 12 maanden stabiel is. Verder moet je gezond zijn en geen andere oogheelkundige problemen hebben. De minimumleeftijd is 18 jaar.